Tradycyjne drewniane beczki powszechnie stosowane są przy produkcji wina i wysokoprocentowych trunków, ale sprawdzają się też w procesie tworzenia octów z owoców. Dla Pana Andrzeja - producenta olejów i octów tłoczonych na zimno, dobry ocet to czyli taki, który minimum rok dojrzewał w beczce. Jest bazą do stworzenia nowych produktów takich jak m.in. balsamy octowe czy SHRUBy. W rodzinnym biznesie podstawą jest jednak olejarnia. Tu można skosztować m.in. oleju z prażonego maku.
Proces tłoczenia na zimno sprawia, że oleje są bogate w kwasy omega 3 i omega 6, ale też wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Stąd z roku na rok przybywa osób, dla których spożywanie olejów jest nieodłącznym elementem codziennej diety. Oleje wymagają odpowiedniego przechowywania , które pozwala zachować ich wszystkie właściwości.
Małe rodzinne olejarnie z Podkarpacia mogą już zaserwować kilkadziesiąt rodzajów olejów.