W zespole Szkół w Zarzeczu wielu uczniów zaangażowanych jest w działalność spółdzielni „Bizony Biznesu”, m.in. 3. klasa technikum żywienia w pracowni gastronomicznej, która od rana robi kanapki, tortille i granole. Wszystko z wykorzystaniem świeżych warzyw, owoców i bułek, które dopiero co opuściły piekarnię. Uczennice mogły liczyć, jak zwykle na wsparcie nauczycielki, która pilnuje tego, żeby żywność była zdrowa i bezpieczna, a jej przygotowanie było zgodne z wszelkimi normami.
Jak na razie członkami spółdzielni są uczniowie dwóch kierunków technik żywienia i technik logistyk. Jak sami mówią spółdzielnia pokazuje im, z czym wiążę się prowadzenie biznesu.
Pracy jest dużo. Uczniowie przygotowane przez siebie posiłki sprzedają później w szkolnej kawiarence. Miejsce to na przerwach oblegane jest przez wszystkich głodnych.
Nauczyciele mocno wspierają uczniów. Starają się ich ukierunkować i sprawić, żeby ich zapał do pracy nie przygasł.
Bizony Biznesu myślą o kolejnych daniach, które mogą serwować w swojej kawiarence. Jak na razie zarobione pieniądze trafiają na jej rozwój, w przyszłości mają dofinansowywać szkolne wycieczki.